Vastgoedfraude en Expo Real

Vijf geheim agenten van de Rijksrecherche hebben najaar 2012 undercover rondgelopen op de bekende vastgoedbeurs Expo Real in München om contact te leggen met de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol en de toenmalige VVD-wethouder Jos van Rey. Het vijftal werd vergezeld door vijf rechercheurs die Van Pol en Van Rey moesten schaduwen. Dit staat in het deze woensdagavond verschenen boek ‘El Rey. Van jager tot prooi’ van de Limburgse journalisten Hans Goossen en Theo Sniekers. Het boek gaat over de corruptieverdenkingen tegen Van Rey en Van Pol.

Op de Expo Real komen ook veel Nederlanders. De vijf undercover-agenten deden zich op de vastgoedbeurs voor als zakenmensen. Ten minste een van hen is er onder deze dekmantel in geslaagd om mogelijk belastende verklaringen op te tekenen uit de mond van Van Pol. Deze geheim agent noemde zich Vissers en deed zich voor als bemiddelaar voor vastgoedfinancieringen van buitenlandse banken: ‘keurig in het pak’ en ‘vergezeld van een bloedmooie dame’.

Geheim agent Vissers weet 10 oktober 2012 tijdens het ontbijt op de slotdag van de beurs met Van Pol aan te pappen… Lees meer op bron FD